twitter social logotype facebook logo

corsoclubs

Wij stellen aan u voor...

Een Fruitcorso zonder wagens is als een klok zonder klepel. Vele uren inzet van honderden vrijwilligers maakt het Fruitcorso! Graag stellen wij u voor aan al onze deelnemers. Wij tonen de foto's van de maquettes en geven u het verhaal achter het ontwerp. Wilt u meer weten van de clubs, bezoek dan hun website of facebookpagina.

Jeugd Culemborg

#safariselfie | Ontwerper(s): Eliane Hulsink

De Culemborgse jeugd is op safari.
Niet zoeken naar de Big 5 maar vrienden worden met de dieren.
Aan de voorkant lijkt dat te lukken: de leeuwenkoning zit op de motorkap met een stoer meisje.
Iedereen is enthousiast en deelt selfies op sociale media.
Maar de achterkant ziet er angstiger uit: de vrouwtjes van de leeuwenkoning pikken het niet dat hij er met een ander vandoor gaat
en proberen de jeep in te halen die inmiddels tussen de keien in een plas water is beland.
Hoe dit afloopt zie je op #safariselfie.

Jeugd Drumpt

De Drumpels | Ontwerper(s): David van Doesburg

Er was eens een volkje genaamd de Drumpels. Zij woonden diep in het bos waar niemand ze kon vinden. Daar leefden ze samen met de dieren. Ze maakten muziek en dansten elke avond! Het leven van Drumpels ging om plezier hebben en je vooral geen zorgen maken.

Jeugd Geldermalsen

We zijn op tijd | Ontwerper(s): Charon van Valburg en Bert van Erkom-Mos

De Kerstman in september? Klopt dat?

Nou, laten we eerlijk zijn… kerst hangt steeds vroeger in de lucht. Je ziet het al snel in de reclamefolders en in de winkels.

Maar dat is mooi, want kerst brengt sfeer, gemoedelijkheid en verbroedering. Daarom tijdens dit corso alvast en voorproefje.

De Kerstman maakt nu ter voorbereiding al een verkenningstocht in de luchten kijkt gelijk hoe het met de conditie van zijn rendieren is gesteld!

Geniet ervan! Ho,Ho,Ho,….! 

Jeugd Passewaaij

Racemonsters | Ontwerper(s): Thomas de Witte & Sija van den Heuvel

Ergens in een universum hier ver vandaan.
Strijden drie wezens trots en voldaan.
Wie komt er als eerste aan?

Wij nemen u dit jaar mee in de wereld van monsters.
Samen strijden ze in een race in om de hand van de princes.

Maar laat de strijd nu maar snel beginnen.
Dan zullen we zien wie er gaat winnen.
Sneller dan het licht, verdwijnen ze uit het zicht.

Jeugd Tiel

Flamin Go | Ontwerper(s): Rachelle van Nijkerk en Lukas van Zandwijk

Ready, set, flaminGO!

En de roze tweevoeters zijn van start met een behoorlijke snelheid. Het is ongelofelijk spannend, maar al snel komt er een in een lantaarnpaal te hangen en de laatste moet er verder achter strompelen met krukken. Het is een geklungel onderling maar toch houden ze de snelheid erin.

En de finish komt dichterbij... Nog een paar meter... En we hebben een winnaar! Wat een geweldige race!

Jeugd Zoelen

Hondsdol | Ontwerper(s): Sjoerd Gunther

De honden zijn weer aan het racen op hun motoren. Een hondsdolle bedoeling scheurt door de straten. Kijk uit: de brommende motoren en blaffende honden komen eraan!

"Vrijwilligers steken samen ruim 500.000 uur in het bouwen, plakken en organiseren van dit event."

Buren

De Tijdrovers: Ze komen er aan! | Ontwerper(s): Dennis Voorendt en Jochem Schoots

In deze huidige tijdgeest wordt het steeds duidelijker. Tijd wordt een zeer kostbaar bezit. Steeds meer mensen komen steeds meer tijd tekort in hun drukke bestaan. De Tijdrovers zijn de vrijbuiters van de toekomst. Zij hebben hun bron van inkomsten gemaakt van het tekort krijgen van tijd: die kapers! Reizend tussen tijdperken stelen zij op mysterieuze wijze tijd van anderen. En verhandelen dat duur in een toekomst waar je structureel veel tijd tekort komt.
Vandaag zijn ze in Tiel en pas op: ze komen er aan die Tijdrovers. Ze slaan hun slag…

 

Buurmalsen-Tricht

Jong & Oud | Ontwerper(s): Wilrieke van Driel en Marijke van Beurden

Iedereen kent dat wel; speelgoed wat je nieuw en kleurig als kind gekregen hebt en nu jaren later een vlekje hier en een rafeltje daar heeft. Figuren met allerlei mooie verhalen en bijzondere herinneringen. Hier bijvoorbeeld de beer die je van je tante kreeg en altijd mee op reis mocht. Je favoriete lappen konijn die per ongeluk werd aangezien als hondenspeeltje maar gelukkig weer enigszins opgelapt is. En de pop van je zus die voorzien is van een nieuw kapsel en een zelfgemaakt jurkje.

Culemborg

Mad Hatters Tea Party | Ontwerper(s): Thea van Daalen en Pieter Meeuwissen

De bouwers van Corsoclub Culemborg vieren dit jaar een theefeestje. Gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland, nemen ze u mee naar de “Mad Hatters Tea-Party". In "Alice in Wonderland” neemt een bijzondere kat Alice mee naar de tuin van de haas, waar de Gekke Hoedenmaker (Mad Hatter) een te gek theefeest organiseert. Laat u meevoeren met de Engelse sfeer en de gekte (madness) van de “Mad Hatters Tea Party".

Drumpt

Schimmen in de nacht! | Ontwerper(s): Sjors Kessels en Thom Roodenburg

Schimmen...Schimmen in de nacht.
Over de akkers en verlicht door mysterieus vuur, zweven zij door de duisternis van de nacht.

Hoewel niet vast staat dat zij echt zijn,
Zijn deze schimmen de schrik voor menigeen.

Niemand spreekt over hun verhaal, laat staan of ze bestaan.
Wie zijn deze schimmen? En waarom achtervolgen ze ons?

Het zijn vragen die onbeantwoord blijven.
Maar één ding is zeker, deze schimmen duiken onverwachts op.

Wees gewaarschuwd...

Echteld

Vinyl | Ontwerper(s): Theresa van Lavieren en Henco van Doorn

Muziek maakt de wereld een stuk mooier. Wie het ook gemaakt heeft, iedereen verstaat de boodschap van de muziek. We luisteren vandaag de dag nog steeds naar de muziek, waar het vroeger allemaal mee begonnen is.

Geldermalsen

Zebrapad | Ontwerper(s): Henk de Boom en Bert van Erkom-Mos

Het woord zebrapad betekend; Een gedeelte straat waar voetgangers ongehinderde doorgang dienen te krijgen bij het oversteken van de weg. Kortom waar auto’s en fietsen moet stoppen als voetgangers oversteken.

Het zebrapad heeft zoals iedereen weet, witte strepen die vaak op zwart asfalt staan en waarbij dan ook een zwart-wit patroon ontstaat.  De strepen die lijken op de strepen van een zebra.

Met een klein beetje fantasie is het woord zebrapad echter ook te zien als het dier; zebra en het dier; pad.

De hiervoor geschreven woorden en zinnen zijn de basis geweest van het ontstaan van dit kunstwerk. De ZEBRA, de PAD en het ZEBRAPAD.

Kerk-Avezaath

Ik heb er eendje | Ontwerper(s): Leon Gerritse en Tim van Dulmen

Ze dobberen voorbij, stuk voor stuk, in volle vaart. Werp je hengel uit en haak aan! Draai mee zodat jij ook kunt zeggen: “Ik heb er eendje!”

Maas en Waal

Potala Palace | Ontwerper(s): Dylan Jacobs

Ergens in China is er een gebied vol met cultuur en geloof een wereld waar tijd stil lijkt te staan een gebied genaamt Tibet. De wagen van Maas en Waal probeert je mee te nemen naar deze cultuur en met name een paleis van de Dalai Lama wat inspiratie heeft gegeven voor de wagen genaamd Potala Palace. Deze cultuur die bekend staat om zijn monniken die dagelijkst bidden aan het boedischtische geloof in een land dat dankzij zijn geschiedenis en locatie niet veel heeft kunnen ontwikkelen in zijn techniek, dit vooral omdat het gelegen is in de bergen van de Himalaya waar een aantal van hun gebouwen boven de wolken uitreiken op de toppen van de bergen. Laat je meesleuren in deze cultuur in de wagen van Maas en Waal.

Maurik

Zwanenmeer | Ontwerper(s): Suzanne van Ommeren en Helga Schimmel

De dreiging van het kwade, waardoor je leven compleet veranderd. De wagen is afgeleid van het klassiek ballet "het zwanenmeer" van Tsjaikovski, waarin Odette overdag een zwaan en 's nachts een mens is door de vloek van een duistere tovenaar. Het klassiek ballet verteld het verhaal van de liefde van Odette en dat ze wil vechten voor haar liefde, maar wat is sterker de liefde of de duistere tovenaar. Zwanenmeer geeft deze dreiging weer, de ballerina wordt bijna verzwolgen door de donkere golf, de zwanen vluchten al, maar kan ze ontkomen aan de dreiging?

Tiel

Panthera | Ontwerper(s): Niels Schoots

Liggend op een rots…
RUST
…beschermt ze haar jong…
WAAKZAAM
…starende ogen van onder…
BEHOEDZAAM

Varik

PERO | Ontwerper(s): John van Beem

Pero 
In Varik is een draak geboren. Een Betuwse draak waarop de lokale peer centraal staat. Hij heeft de naam Pero gekregen. De peervorm komt op verschillende manieren terug, Pero is met een vrolijke diversiteit aan produkten kleuren beplakt. Door gebruik te maken van een graafmachine met zijn aandrijving en hydraulische bewegingen hebben we een een zelfrijdende en indrukwekkende beweegbare draak gerealiseerd, waarbij ook met rook en lichteffecten is gewerkt.

De vrijwilligers van Corsoclub Varik hebben ook dit jaar weer met veel plezier en passie aan de wagen gewerkt. Kijk en ervaar onze Pero

Zoelen

Draconisch | Ontwerper(s): Alfred en Henk de Jong

Het verhaal...

Vrijwilligers

Help het Fruitcorso en word vrijwilliger!

Volg ons via

Copyright Stichting 4-Stromenland - All rights reserved