twitter social logotype facebook logo

Tentoonstelling

Een kleurrijk openluchtmuseum

Fruitcorso mag dan een rijdende stoet zijn, het is beslist de moeite waard de wagens stilstaand te bekijken. Sterker nog: corso is bij uitstek geschikt om alle details in alle rust te bekijken.

Dat kan op de tentoonstellingsdagen zondag en maandag, maar ook zaterdag tussen het middag- en avondcorso. De zondag, de tweede corsodag, is de laatste jaren op het Kalverbos uitgegroeid tot een feestelijke dag, waarbij veel oud-Tielenaren de stad weer bezoeken. Een corso-reünie, lijkt het wel. Met uiteraard het FoodTruckFestival en veel entertainment. Maar bovenal draait het om al die wagens, die op de Veemarkt en Hasselmanplein staan te pronken. Voor de clubs een prachtige gelegenheid te laten zien wat ze gepresteerd hebben, voor het publiek de kans om al die zaden, bonen, groenten en fruit van dichtbij te bewonderen. En om vragen te stellen aan bouwers, ontwerpers en bestuursleden van de clubs. ,,Nu zie ik het pas goed’’, zei vorig jaar een bezoeker, die een dag tevoren het corso had zien rijden.

Lof van het publiek

Nòg een voordeel van de tentoonstelling: de clubs die zaterdag een lichte of grote teleurstelling te verwerken hebben gehad over een niet al te hoge klassering, krijgen op deze zondag alle lof van het publiek. En zo hoort het ook op dit kleurrijke openluchtmuseum.

Copyright Stichting 4-Stromenland - All rights reserved