Corsoclubs

FC_Corsoclub_Buren_0001_corso15G01BurenRabo1707

Buren

Corsoclub Buren speelt elk jaar een belangrijke rol als het gaat om de verdeling van de prijzen en wordt ook wel de ‘corsokoning’ genoemd, dit omdat zij al 10x gewonnen hebben. In 2015 heeft corsoclub Buren het Lof van de Jury weten binnen te slepen met hun wagen ‘De Snavelvissen’. Dit was niet één wagen, maar bestond uit drie prachtig versierde vissen. Ook dit jaar zal corsoclub Buren weer proberen hoge ogen te gooien met hun wagen ‘Betuwse stamhoofden’.

FC_Corsoclub_Buurmalsen_0001_corso15G13Buurmalsen1448

Buurmalsen-Tricht

Corsoclub Buurmalsen-Tricht is één van de jongere en kleinere corsoclubs. In 2008 namen zij voor het eerst deel aan het Fruitcorso en ondertussen zijn ze al niet meer weg te denken. Dit jaar zullen zij meelopen met de wagen ‘Cicaden’ dit is een groep insecten die normaal worden beschouwd als plaaginsecten maar corsoclub Buurmalsen-Tricht zal ons de mooie kant van deze beestjes laten zien. Corsoclub Buurmalsen-Tricht is klein maar fijn.

FC_Corsoclub_culemborg_0001_corso15J1Culemborg2000

Culemborg

Corsoclub Culemborg won in 2015 de eerste prijs bij het kindercorso, en de grote wagen greep net naast het goud en werd tweede. Ook dit jaar doet corsoclub Culemborg weer mee in beide categorieën en ze zullen ook deze keer weer meedoen voor de prijzen. Dit zullen zij doen met de wagen ‘Wie is er bang’, deze wolf zal zowel vriendelijk als boos kunnen kijken, een echte uitdaging voor de bouwers.

FC_Corsoclub_Drumpt_0001_corso15G04Drumpt1931

Drumpt

Corsowagen Drumpt bestaat in 2016 alweer 53 jaar, de laatste jaren zitten ze in een stijgende lijn met de uitslagen. In 2011 zijn ze zelfs 1e bij de jeugd- en grote wagens geworden! Deze lijn willen ze uiteraard doorzetten. Plezier hebben, is en blijft nummer één bij Drumpt. De wagen van dit jaar heet ‘Chiroprera’ en belooft veel goeds.

FC_Corsoclub_Echteld_0000_corso15G03Echteld1494

Echteld

In 2015 deed Corsoclub Echteld voor de 50ste keer mee en sleepte de 3de plaatst in de wacht met hun ‘Bizarre vogel’. Dit jaar gaat Echteld ons verrassen met ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Is het een mens of een dier? We zullen het 17 september zien.

FC_Corsoclub_Geldermalsen_0002_corso15G06Geldermalsen9359

Geldermalsen

In 2015 deed Corsoclub Geldermalsen voor de 50ste keer mee met het grote Fruitcorso. Van corsoclub Geldermalsen wordt elk jaar veel verwacht omdat zij in verhouding één van de grootste deelnemers is. Ondanks de hoge verwachting stellen zij nooit teleur. Ook dit jaar zullen zij weer alles uit de kast halen om jury en publiek te verrassen.

FC_Corsoclub_Ingen_0000_corso15G05Ingen9521

Ingen

In 2016 zal Corsoclub Ingen voor de 50e keer meerijden met het grote Fruitcorso in Tiel. Ze hebben grootse plannen met hun wagen ‘De tijd vliegt’, met deze wagen hopen ze de mooie 5de plaats van vorig jaar te kunnen verbeteren. Deze wagen zal niet enorm groot worden maar bevat heel veel details, iets wat de jury hopelijk zal waarderen. Het hele dorp is druk bezig met de voorbereidingen en iedereen probeert op zijn/haar eigen manier een steentje bij te dragen.

FC_Corsoclub_Avezaath_0000_corso15G09Avezaath9558

Kerk-Avezaath

Corsoclub Kerk-Avezaath was de eerste winnaar van het ‘Lof van de Jury’ in 1967. Met de wagen van dit jaar vragen ze aandacht voor een ‘hot item’. Op de wagen worden namelijk smeltende pinguïns afgebeeld. Of de jury ook zal smelten voor dit ontwerp zullen we zaterdag 17 september zien. Dat corsoclub Kerk-Avezaath helemaal van deze tijd is, onderstrepen ze met hun manier van communiceren. Dit wordt namelijk gedaan via verschillende nieuwe media zoals Whatsapp.

Maas & Waal

Corsoclub Maas en Waal is opnieuw opgericht in april 2009 en doet sinds 2010 weer mee met een grote wagen. In dit relatief korte bestaan heeft corsoclub Maas & Waal toch al een tweede prijs weten binnen te slepen in 2014. Ook dit jaar zullen ze weer alles op alles zetten om hoge ogen te gooien bij jury en publiek. Corsoclub Maas en Waal presenteert zichzelf vol trots aan de buitenwereld met een uniek logo en een verzorgde website.

FC_Corsoclub_Maurik_0000_corso15G12Maurik2254

Maurik

Corsoclub Maurik is een gezellige corsoclub die ondanks de relatief grote afstand tot Tiel, ook dit jaar weer van de partij is. Zij gaan de jury omver blazen met hun ontwerp ‘Stormram’. Omdat het gemeentehuis van de Gemeente Buren in Maurik gevestigd is, levert dit altijd nog een stukje extra sportieve rivaliteit tussen beide dorpen.

FC_Corsoclub_Neerijnen_0002_corso15G10Neerijnen2477

Neerijnen

Het ontwerp voor de wagen van dit jaar is door niemand minder dan de Burgemeester onthult. Dit jaar zal het meesterwerk gebouwd worden vanuit een nieuwe bouwlocatie. Er is gekozen voor het thema ‘Feest’, want het hele corso is een feest en corsoclub Neerijnen viert het nieuwe onderkomen. De praalwagen wordt het decor waarin de bouwers het publiek uitnodigen om met hen een dansje te wagen op een wals van Johan Strauss.

FC_Corsoclub_Passewaaij

Passewaaij

Corsoclub Passewaaij viert dit jaar haar 5-jarig lustrum, en is hiermee de jongste deelnemer van dit jaar. Dat jarenlange ervaring geen vereiste is heeft Passewaaij de afgelopen jaren al bewezen met hun eerste plaats  bij de jeugdwagens in 2013. Het ontwerp van dit jaar heeft de naam ‘Feesvierus’ en zal iets te maken hebben met een boek, een laptop en een vreemd wezen. Komt dat zien, komt dat zien!

FC_Corsoclub_Tiel_0003_corso15G11Tiel2300

Tiel

Voor Corsoclub Tiel is het Fruitcorso elk jaar weer een thuiswedstrijd. Een wedstrijd die zij voor het laatst wonnen in 2013. Corsoclub Tiel heeft al meer dan 40 corsowagens gebouwd en is actief in alle disciplines: grote wagens, kinderwagens en mozaïek. In Tiel leeft het Fruitcorso niet alleen in de derde week van september, maar het hele jaar door.

FC_Corsoclub_Zoelen_0001_corso15G07Zoelen2056

Zoelen

Corsoclub Zoelen is de corsoclub die ondertussen ontzettend veel wagens heeft gebouwd en genoeg ervaring heeft om mee te doen met de prijzen. Dit omdat zij al meer dan 50 jaar meedoen en de laatste jaren met zowel een jeugdwagen als een grote wagen. Na de meeslepende grote wagen ‘Angst’ is het afwachten met wat voor wagen Zoelen dit jaar op de proppen komt.

"Een Fruitcorsowagen bouwen is monnikenwerk. Elke vierkante centimeter versieren. Zaadje voor zaadje, boontje voor boontje.."

Interesse of vragen?

Heeft u vragen over Het Fruitcorso, het programma, de route van de stoet, het terrein, de toegang of over de andere festiviteiten? Of misschien wilt u wel uw steentje bijdragen aan het Fruitcorso? Laat het ons weten want we staan u graag te woord!