Praktische informatie

Van plattegronden tot het programma: alle praktische informatie op een rij. 

Parcours

Het parcours van het middagcorso als Fruitcorso by Night wijken van elkaar af. Zo rijdt de stoet zaterdagavond een ronde, terwijl het middagcorso twee keer (in verschillende richtingen) aan u voorbij trekt. Met een entreeticket kunt u, op iedere gewenste locatie langs het parcours plaats nemen, met uitzondering van Het Taluud.

Op de afbeelding is de corsoroute in het paars aangegeven. U vindt hier tevens een overzicht van de tribune.

Parkeren en vervoer

Het maakt niet uit op of u per auto, trein of met de fiets  naar Tiel komt. Alle gratis parkeermogelijkheden liggen op loopafstand van het evenemententerrein.

Auto, camper en taxi

Op zaterdag en zondag 16 en 17 september zijn er extra tijdelijke parkeerterreinen op loopafstand van het Fruitcorso. Volg vanaf de A15 de borden en de instructies van de verkeersregelaars op, zij leiden u naar de gratis parkeerplaatsen. Parkeer uitsluitend op de aangegeven plaatsen en niet op vergunninghoudersplaatsen. Volg de aanwijzingen op de borden en van de verkeersregelaars. Zo weet u zeker dat u goed parkeert. Ook voorkomt u dat u een bon krijgt of dat uw voertuig wordt weggesleept.

Kijk op tiel.nl voor alle informatie omtrent parkeren en vervoer. 

Openbaar vervoer & voetveer

Station Tiel Centraal ligt aan het parcours en op loopafstand van het evenemententerrein, waardoor de trein en bus een geschikte manier zijn om naar Tiel af te reizen. Kom je naar het Fruitcorso met een NS-trein? Check van te voren de treintijden op ns.nl/reisplanner of de ns-app. 

Ook het voetveer biedt de mogelijkheid om vanaf het Land van Maas en Waal naar Tiel te komen. Wij adviseren bezoekers die met het openbaar vervoer komen om de reisinformatie in de gaten te houden. Bekijk de actuele reistijden op ns.nl. Of kijk op tiel.nl voor alle informatie omtrent parkeren en vervoer. 

Gehandicapten

Op zaterdag en zondag 16 en 17 september zijn er extra tijdelijke parkeerterreinen voor gehandicapten.Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart? Dan mag u parkeren op het parkeerterrein van ROC Rivor en in de Spoorstraat. Deze parkeerplaatsen liggen dicht bij het parcours.

Volg de aanwijzingen op de borden en van de verkeersregelaars. Zo weet u zeker dat u goed parkeert. Ook voorkomt u dat u een bon krijgt of dat uw voertuig wordt weggesleept.

Kijk op tiel.nl voor alle informatie omtrent parkeren en vervoer. 

(Brom)fiets

Komt u op de fiets naar het Fruitcorso? Er zijn diverse mogelijkheden om uw (brom)fiets (bewaakt) te stallen. Kijk op tiel.nl voor alle informatie omtrent parkeren en vervoer. 


Entree/Kassa's evenemententerrein

Zaterdag 16 september (open v.a. 10 uur)

  • Ingang 'Lingedijk' 
  • Ingang 'Voor de Kijkuit'
  • Ingang 'Binnenstad'
  • Ingang 'Veemarkt' (t.h.v. Pr. Beatrixlaan)
  • Ingang 'Station'  (t.h.v. Stationsplein)

Zon- en maandag 17 en 18 september (open v.a. 10 uur)

  • Ingang 'Voor de Kijkuit'
  • Ingang 'Binnenstad'
  • Ingang 'Veemarkt' (t.h.v. Molenstraatje)

Plattegronden

De Betuwse Oogstweek telt enkele evenementen. Van alle activiteiten vindt u hier de plattegrond en bijbehorende informatie.

Op Appeltjesdag zal de focus liggen op de wandel- en hardlooptocht. Er zijn voor iedere categorie twee tochten uitgeschreven: 5 en 10 kilometer. Wandelt u liever binnen bij de open monumenten die Tiel rijk is? Ook voor u is er een route uitgestippeld. Bent u moe van al het gestap? Kom tot rust in het Kalverbos en proef van allerlei streekproducten.  

Het Rotary Tiel Grachtenconcert is ook een nieuw onderdeel van de Oogstweek. De Veemarkt dient als openlucht theater en op de gracht drijft een podium waar de klanken vanaf zullen klinken. 

Tijdens 'Proef en ontmoet de Betuwe' heeft u alle tijd om de corsocreaties op uw gemak te aanschouwen. Zoom in op elk detail of spreek één van de bouwers. Wandel langs de fruitmozaïeken, proef alle lekkernijen op de streekproductenmarkt of ga een hapje eten tijdens het foodtruckfestival. Een unieke manier om de Betuwe te leren kennen.

De plattegrond toont het evenemententerrein op zon- en maandag tijdens de tentoonstelling.

Appeltjesdag

Fruitcorso (by Night)

Rotary Tiel Grachtenconcert

Proef en ontmoet de Betuwe

Met dank aan onze partners!

Het corsojaar staat op het punt van beginnen!

In 2022 is het drie jaar geleden dat de laatste editie van het Fruitcorso plaats kon vinden. Na deze corsoloze periode is er weer iets om naar uit te kijken: de Betuwse Oogstweek, waar het Fruitcorso onderdeel van is. Van 9 tot en met 19 september tonen we al het moois dat de Betuwe te bieden heeft. 

Volg het Fruitcorso op social media