Beleef het fruitcorso
van dichtbij

Gratis entree!

Het programma is bekend! Het Fruitcorso zelf is altijd een spectaculair weekend, maar rondom het Fruitcorso heen worden er nog meer festiviteiten georganiseerd, die ook zeker een bezoek waard zijn!

Op zaterdag 16 september trekt de stoet langs het historische centrum van Tiel en het oude stadsplantsoen Kalverbos. Hier wordt na de optocht ook het tentoonstellingsterrein ingericht.Tijdens de expositiedagen op 16, 17 en 18 september kun je op je gemak de corsowagens bekijken.

Verder kun je heerlijk eten en genieten van allerlei lekkere hapjes op het FoodTruckFestival. En zondag staat bovendien nog in het teken van veel muziek met diverse optredens. Ook een bezoek aan de corsobraderie is zeker aan te bevelen.

"Er bestaat maar één fruitcorso!"

Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven, allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt. Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens; ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het Land van Maas en Waal.

Op 7 september wordt er gestart het leggen van de Fruitmozaïeken. Inmiddels al voor de 52e keer! Een heuse huzarenklus: in drie dagen tijd slagen de leggersgroepen erin om van vroeg in de ochtend tot laat in de avond bijzondere, met fruit en zaden uitgebeelde, ontwerpen neer te leggen. De mozaïeken zijn daarna nog de gehele week te bewonderen.

Als u het Fruitcorso bezoekt neemt u deel aan een uniek evenement dat sinds 2013 geplaatst staat op de lijst van Nationale Inventaris van het Immaterieel Erfgoed in Nederland. De kunst is ieder jaar om enthousiasme, creativiteit en technische hoogstandjes te laten zien in praalwagens van fruit, groente en zaden die u aanspreken en die u zich voor altijd zult herinneren. Is het dit jaar weer gelukt? En welke praalwagen vindt u het mooist, het spectaculairst en wie geeft u de Lof van de jury? Kom kijken op 16 september in Tiel bij hét enige Fruitcorso in de wereld!

Interesse of vragen?

Heeft u vragen over Het Fruitcorso, het programma, de route van de stoet, het terrein, de toegang of over de andere festiviteiten? Of misschien wilt u wel uw steentje bijdragen aan het Fruitcorso? Laat het ons weten want we staan u graag te woord!