twitter social logotype facebook logo

Fruitcorso Tiel

... oogstfeest van fruitdelta Rivierenland

19, 20 en 21 september

Editie 2019: Corsoclub Varik sleept alle prijzen in de wacht!

Fruitcorso Tiel - Winnaar Corso-by-Night

Alle prijzen welke te winnen waren gingen in 2019 naar Corsoclub Varik. Waar een klein dorp groot in kan zijn! Vakjury, Publieksprijs, Verlichtingsprijs en als kroon op het werk de Teun Luijendijk vernieuwingsprijs. Een hele mooie waardering voor een prachtige wagen! Corsoclub Varik; GEFELICITEERD!

Fruitcorso Tiel - Winnaar Corso-by-Night

Jeugd Culemborg wint Corso-by-Night

In de categorie Jeugdwagens ging Corsoclub Culemborg er met de Verlichtingsprijs vandoor. De vakjury en het publiek waren het dit jaar volledig met elkaar eens! Stichting 4-Stromenland feliciteert de jeugd van Corsoclub Culemborg!

Publieksprijs Mozaïeken

Waar blijft de tijd... van de JP van den Bentstichting werd het winnende mozaïek 2019 volgens het publiek!

Fruitcorso Tiel - Winnaar Publieksprijs Mozaïeken

Publieksprijs Jeugdwagens

We zijn op tijd van ontwerpers: Charon van Valburg en Bert van Erkom-Mos werd door het publiek bekroond met de Publieksprijs 2019!

Fruitcorso Tiel - Winnaar Publieksprijs Jeugdwagens

"Lof van de Jury" voor Corsowagen Varik en Jeugd Culemborg

12 wagens in de categorie Grote Wagens en 6 wagens in de categorie Jeugdwagens streden om het reeds bekende “Lof van de Jury”; de eerste plaats!  Wie wist de jury te overtuigen?

De winnaar Jeugdwagens 2019 volgens de jury is geworden: Jeugd Culemborg met hun #safariselfie; zij behaalde 307,8 punten.

In de categorie Grote Wagens ging Corsoclub Varik, met een ontwerp van John van Beem, genaamd “Pero”, er met het “Lof van de Jury” vandoor! Corsoclub Varik behaalde 324 punten. Daarbij ontvingen zij van de vakjury de Teun Luijendijkprijs; de vernieuwingsprijs.

Foto's: Jan Bouwhuis Fotografie

Jeugd Culemborg

Fruitcorso Tiel - Winnaar 2019 - Jeugd Culemborg
Fruitcorso Tiel - Winnaar 2019 - Jeugd Culemborg

Corsowagen Varik

Fruitcorso Tiel - Winnaar 2019 - Corsowagen Varik
Fruitcorso Tiel - Winnaar 2019 - Corsowagen Varik

Tentoonstelling

Zondag 20 en maandag 21 september is er de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken en de wagens van dichtbij te bewonderen. Het tentoonstellingsterrein is gelegen direct naast de Tielse binnenstad; locatie Kalverbos-Veemarkt.
Toegangskaarten zijn zowel bij de kassa’s als online te koop.

Ziekenhuis de beste bij de mozaïeken

Feestelijke aftrap Fruitcorso

Ziekenhuis Rivierenland heeft met Out of the box de mozaïeklegger gewonnen. Het fraaie ontwerp van de medewerkers van het ziekenhuis eindigde met 137 punten net voor JP van den Bentstichting met Waar blijft de tijd.... (133 punten). KTSM, de winnaar van vorig jaar, eindigde als derde met Bomen gezicht. Weliswaar behaalde de Tielse muziekvereniging evenveel punten als nummer twee, maar de algemene indruk van de Van den Bentstichting gaf nipt de doorslag.
Kijk voor de foto's van het winnende mozaïek en plaats twee en drie op de subpagina van de mozaïeken.

Proef het Fruitcorso in Tiel

...en je komt ogen te kort bij de parade van groente en fruit: uniek in ons land, zelfs uniek in de... wereld als het gaat om een rijdend Fruitcorso. De 60e editie belooft een bijzonder spektakel te worden! Een stoet van zo'n 18 prachtige wagens, waar clubs maanden aan gewerkt hebben, trekt door de Tielse binnenstad. Bovendien staat het Kindercorso ook altijd garant voor vertederend kijkplezier.

Beleef het spektakel door erbij te zijn. De beste plek is uiteraard op de tribune, maar ook vanaf het parcours is de Fruitcorsostoet goed te zien. Het Fruitcorso heeft sinds 2018 twee gezichten: een middagcorso en ’s avonds Corso by Night. Zowel pers als publiek zijn zeer lovend over de avondtocht. ‘Een schot in de roos!’ (Stads TV Tiel) en ‘Zeer sfeervol.’ (Omroep Gelderland).

Wanneer is deze prachtige stoet te bewonderen?

Zaterdag 19 september start om 13.30 uur de Fruitcorsostoet. Een prachtig lint van wagens trekt door de binnenstad van Tiel. Vanaf 20.30 uur zal Corso by Night voor de derde keer in de geschiedenis aan de bezoekers voorbij trekken. Een waar spektakel; Fruitcorso zoals u dit nog nooit gezien heeft!

Fruitcorso Tiel
Fruitcorso Tiel - Vriendenloterij

Vriendenloterij

Steun het Fruitcorso middels een lot in de VriendenLoterij!
U kunt ervoor kiezen om met uw lot(en) mee te spelen en Fruitcorso als specifiek doel te kiezen voor uw lotnummer(s). Dit kunt u aangeven bij aankoop van een nieuw lot of wijzigen bij uw huidige lot(en).

Vrijwilligers

Help het Fruitcorso en word vrijwilliger!

Volg ons via

Copyright Stichting 4-Stromenland - All rights reserved