twitter social logotype facebook logo

Fruitcorso Tiel

... oogstfeest van fruitdelta Rivierenland

derde weekend van september

Fruitcorso - jubileumeditie: nog even geduld...

60e Editie

Zaterdag 19 september 2020 had het zo ver moeten zijn: de 60e editie van het Fruitcorso! Een groot spektakel was in de maak, maar helaas: het Corona-virus gooide roet in het eten. Het organiseren van een evenement met vele tienduizenden bezoekers was niet mogelijk, en editie 2020 werd geannuleerd.  

Derde weekend van september

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: er moest en zou natuurlijk wel íets gebeuren in het derde weekend van september. De vrijwilligers achter het Fruitcorso hebben dan ook niet stilgezeten en hebben ervoor gezorgd dat er toch een stukje Fruitcorso te beleven viel.

Fruitmozaïek

Normaal gesproken zijn de stadsgrachten in Tiel versierd met vele Fruitmozaïeken. Ruim twee weken liggen deze kunstwerken van fruit en groenten te schitteren aan de gracht en verwelkomen zij bezoekers van Appelpop en kondigen zij het Fruitcorso aan. Dit jaar is gekozen voor één mozaïek in unieke vorm: tweede keus appels vormden een week lang de boodschap: "60e Fruitcorso - Nog even geduld..". 

Er is bewust gekozen om te werken met appels die niet geschikt zijn voor consumptie. Een mooie stap richting een duurzamer Fruitcorso. 

Tijdelijk-Fruitmozaiek-2020

Aftellen

Zaterdagmiddag, half twee, het moment dat normaal de stoet met corsowagens vertrekt en door de straten Tiel gaat rijden... Burgemeester Hans Beenakker onthult een prachtige klok die aftelt naar het Fruitcorso door op een grote rode knop te drukken. Confettie vliegt door de lucht en applaus klinkt: de Dreamview Aftelklok is een feit! Op de gevel van Grand Café Hart van de Betuwe prijkt een jaar lang dit mooie sculptuur en tellen we samen af naar onze 60e editie. 

D811 2200 Dolf van Dulmen bewerkt 2

Foto: Dolf van Dulmen

Vooruitkijken

Stichting 4-Stromenland pakt door en kijkt vooruit naar editie 2021. Want die 60e editie, die gaat er komen! Er zijn grote plannen om uit te pakken in het derde weekend van september. Blijf ons volgen voor meer informatie!

Vrijwilligers

Help het Fruitcorso en word vrijwilliger!

Volg ons via

Copyright Stichting 4-Stromenland - All rights reserved