Skip to main content
10 t/m 22 september

De Betuwse Oogstweek

Fruitmozaïeken leggen

Dinsdag 10  t/m 18 september 2024

De Oogstweek wordt gesierd door een sprookjesachtig decor. Leggersgroepen realiseren in enkele dagen de bekende fruitmozaïeken op de Tielse stadsgrachtwallen. Ongeveer acht dagen voor het Fruitcorso start een heuse huzarenklus: in drie dagen tijd klaren de leggersgroepen het om meer dan twintig ingenieuze fruitmozaïeken te leggen. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond worden op de stadsgrachtwallen in Tiel originele, altijd bijzondere, met fruit en zaden uitgebeelde ontwerpen gelegd. Met cocktail- en satéprikkers wordt het fruit vastgemaakt. De mozaïeken zijn daarna nog de gehele week te bewonderen. 

Opening Oogstweek met Appelpop

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2024

Dit jaar slaan de grootste evenementen van de Betuwe de handen meer ineen als ooit tevoren. Want zeg nou zelf: wat is er mooier dan de oogstweek van de Betuwe te starten tijdens Appelpop: het grootste gratis muziekfestival van ons land. Rond dit moment spatten de vonken van de drie grote podia. Zowel (inter)nationale acts als opkomende regionale optredens laten zich van hun beste kant zien. Ook hier geldt: De Betuwe bruist van muzikaal en creatief talent.

De vele bezoekers die met de trein naar Tiel afreizen, lopen via de binnenstad richting de Waal. Tijdens deze wandeltocht aanschouwen zij de ruim 20 fruitmozaïeken langs de stadsgracht. Deze zullen de komende week nog in vol ornaat te bewonderen zijn. 

Appelpop is gratis te bezoeken op vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2024.

Appeltjesdag

Zondag 15 september 2024

Het eerste weekend wordt afgeloten op zondag 15 september met Appeltjesdag, waarbij de nadruk ligt op gezondheid en vitaliteit. Ondanks dat de Betuwe alle ingrediënten voor een fit leven biedt, laten de gezondheidscijfers een tegenstrijdig beeld zien over de inwoners van het Rivierengebied. De link tussen een gezonde lifestyle en groente en fruit is snel gemaakt, vooral nadat we afgelopen jaar geleerd hebben dat een vitaal leven steeds belangrijker wordt. Kom in beweging tijdens één van de sportieve activeiten of proef de lokale lekkernijen tijdens de streekproductenmarkt. De vele  ondernemers uit de Betuwe, maar zeker ook uit de regio, laten uw smaakpupillen prikkelen. Proef al het lekkers dat het rivierengebied u te bieden heeft!

Fruitcorso (by Night) en Kindercorso

Zaterdag 21 september 2024

Je komt ogen en oren te kort tijdens het zien van deze bonte stoet wagens, versierd met groente en fruit. Op creatieve wijze worden de mooist gekweekte producten getoond. Neem plaats op de tribune, ga lekker zitten en laat het pracht en praal aan je voorbijtrekken terwijl de presentatie alle ins en outs verteld. Geniet zelfs twee keer van deze stoet: zowel tijdens het middagcorso als bij Fruitcorso by Night. Na een dag corso ook graag een stukje Betuwe mee naar huis nemen? Geen probleem! Koop de appels die gister nog aan de boom hingen te pronken en mee ze vandaag mee naar huis. Zo geniet je ook na het corso nog van al het lekkers dat in de Betuwe groeit.

Corso@thePark

Zaterdag 21 en zondag 22 september 2024

Ook deze editie wordt de Betuwse Oogstweek feestelijk afgesloten in het Kalverbos, het groene stadspark van Tiel. Het gehele weekend worden al je zintuigen geprikkeld. 

Corso@thePark Talent
Muziek, zang, dans, cabaret...? Laat zien wat je kunt op ons open podium. Alleen, met vrienden of met je hele club of vereniging. Meedoen is gratis en wij hebben alles voor je klaar staan.

Corso@thePark Festival
Voordat Fruitcorso by Night start kun je al de heupen losgooien tijdens de eerste uren van deze avond. Ook tijdens en na Fruitcorso by Night zorgen de DJ’s en (feest)acts ervoor dat het dak eraf gaat.

Corso@thePark Afterparty
Op de zondagmiddag verzamelen alle wagenbouwers zich voor het podium. Waar een week geleden de winnaars van de fruitmozaïeken bekend werden gemaakt, zal nu de prijsuitreiking zijn voor de corsowagens. De confetti vliegt door de lucht en zo nu en dan worden er tranen weggepinkt. En daarna: muziek! De coverband speelt de ene na de andere hit waarbij de muziekstijlen vlekkeloos in elkaar overlopen. Na maanden bouwen aan de corsowagen is dit de avond waarop de feestvreugde het overneemt. 

Proef en ontmoet de Betuwe

Zaterdag 21 & zondag 22 september 2024

Proef alle lekkernijen, aanschouw de creativiteit, ontdek de (fr)uitzinnige innovatie, geniet van de muziek, neem deel aan de duckrace en dompel je onder in wat de Betuwe uniek maakt. Een fruitschaal vol streekproducten die smaak geven aan het Fruitcorso. Geniet van wat de Betuwe te bieden heeft!

Aanwezig zijn bij het leukste dagje (fr)uit?

Met dank aan onze partners!

Volg het Fruitcorso op social media